rekon-gasservice-heemskerk-slide-cvketel-duurzaam-2

Energie besparen door spoelen, reinigen en ontstoppen

Rekon Installatietechniek is een echte specialist als het gaat om energie besparen. Door eenvoudige toepassingen zoals het reinigen en onderhouden van de cv-installatie kunt u fors besparen op uw energieverbruik. Bovendien kunt u met minder energie uw woning ook nog eens veel comfortabeler warm krijgen. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van maatregelen die leiden tot een lagere energierekening.

Inregelen cv-installatie

Het waterzijdig inregelen van de cv-installatie voorkomt dat er onnodig veel water wordt rondgepompt door de cv-installatie. Al het water moet immers -of het nu voor uw woning nodig is of niet- worden opgewarmd en zorgt dus voor een hoger gasverbruik. Wanneer u de verwarmingsinstallatie waterzijdig laat inregelen wordt de hoeveelheid water dat door de radiatoren stroomt beperkt tot de benodigde hoeveelheid. Vaak blijkt dat de hoeveelheid rondgepompt water in niet-ingeregelde installaties drie of vier keer zo groot is dan nodig. En het teveel aan warm water zorgt helaas niet of amper voor extra warmteafgifte. Het kost dus veel meer dan dat het oplevert! Met het waterzijdig inregelen van de cv-installatie kan een besparing behaald worden van 10% tot 15%. Binnen twee of drie jaar heeft u de kosten voor het waterzijdig inregelen al terugverdiend!

Radiatorthermostaatkranen

Door gebruik te maken van radiatorthermostaten in plaats van handbediende radiatorafsluiters, kan er al snel zo'n 10% bespaard worden op het gasverbruik. Dit komt doordat de hoeveelheid water die door de radiator stroomt wordt afgestemd op de warmtebehoefte in het vertrek. Is de juiste temperatuur bereikt? Dan beperkt de radiatorthermostaat de hoeveelheid water. Zo stroomt er dus nooit onnodig veel warm water door de radiator.

Reinigen cv-installatie

Door vervuiling van het cv-water kan de verwarmingsinstallatie kunnen essentiële onderdelen beschadigen of zelfs defect raken met dure reparaties als gevolg. Ook zorgen vuildeeltjes voor minder rendement en een flink hogere gasrekening. Laat daarom uw cv-installatie reinigen, spoelen en ontstoppen door Rekon Installatietechniek. Hierdoor bespaart u energie, voorkomt u storingen en profiteert u van een betere warmteafgifte van de radiatoren en vloerverwarming.

Energiezuinige A-label pomp

Momenteel zijn veel verwarmingsinstallaties voorzien van standaard pompen. Deze gebruiken onnodig veel energie, met tien keer meer dan de nieuwste generatie pompen. Door een energiezuinige A-label pomp te laten installeren kan een energiebesparing tot 90% worden bereikt.

Luchtafscheider

Installatiewater bevat luchtbelletjes en lucht verwarmt niet. Zo kan het gebeuren dat een radiator gedeeltelijk koud blijft. De thermostaat wordt hoger gezet om het toch nog behaaglijk te krijgen. Dit zorgt voor een onnodig hoog energieverbruik. Het is dus belangrijk dat lucht effectief uit de installatie wordt verwijderd. Spirotech heeft de oplossing: betrouwbare luchtafscheiders die continu alle lucht uit het installatiewater halen. Dit zorgt voor energiebesparing én meer comfort.

Natuurlijk zijn er nog een tal van andere oplossingen om op een simpele wijze energie te besparen. Rekon Installatietechniek licht de mogelijkheden graag toe in een persoonlijk adviesgesprek. Wij zijn werkzaam in Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk, Krommenie, Castricum, Haarlem, Assendelft, IJmuiden, Velsen, Wormerveer maar ook in de rest van Nederland.

Neem contact op


Top