rekon-gasservice-heemskerk-slide-cvketel-ventilatie-1

Ventilatiesysteem reinigen in Heemskerk e.o.

Wist u dat een ventilatiesysteem regelmatig gereinigd moet worden? Het schoonmaken van de afzuigers alleen is niet genoeg. Wilt u zeker zijn van schone, gezonde lucht in huis? Dan moeten alle luchtkanalen helemaal schoon zijn. Rekon Installatietechniek uit Heemskerk zorgt voor professionele reiniging en deskundig onderhoud van uw hele ventilatiesysteem. Laat uw ventilatiesysteem eenmalig reinigen of kies voor een onderhoudscontract.

Als de kanalen en units niet periodiek gereinigd worden, neemt de capaciteit snel af. Stof vormt de basis voor bacteriën en schimmels. En dat kan weer tot allerlei vervelende gezondheidsklachten leiden, zoals allergische reacties of ademhalingsproblemen. Rekon Installatietechniek adviseert om eens in de vier jaar de ventilatiekanalen te laten reinigen en opnieuw in te laten regelen. 


Alle voordelen op een rij

 • Een gezonder binnenklimaat
 • Minimale kans op schimmel en bacteriën
 • Betere afvoer van vocht
 • Vermindert allergische reacties en ademhalingsproblemen
 • Geen onnodig hoge stookkosten
 • Voorkom capaciteitsverlies van uw ventilatiesysteem

Neem contact op

Rekon gasservice Heemskerk ventilatie

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie voert vervuilde lucht af uit uw huis. De afvoerkanalen van ventilatiesystemen raken in de loop van de jaren verstopt. Hierdoor wordt vervuilde lucht niet meer goed afgevoerd. Ook vermindert de afzuigcapaciteit.
Laat uw mechanische ventilatie daarom regelmatig reinigen.

Besparen met gelijkstroomventilatie

Heeft u een mechanisch ventilatiesysteem in huis, dan kunt u profiteren van een bespaarventilator.
Een energiezuinige gelijkstroom ventilatie-unit verbruikt 83% minder energie dan een 'ouderwets' afzuigsysteem met wisselstroom motor. Een besparing van ongeveer € 60,- per jaar op energiekosten! 

WTW installatie

WTW installatie voert vervuilde lucht af en blaast frisse lucht uw huis in. In de luchtkanalen blijft na verloop van tijd stof achter. Uw WTW installatie kan lucht hierdoor niet meer goed aan- en afvoeren. Laat uw warmte terugwin installatie daarom regelmatig reinigen.


Waarom ventilatiesysteem reinigen

Wanneer is uw ventilatiesysteem voor het laatst gereinigd? Misschien zelfs nog nooit, terwijl goede ventilatie wel belangrijk is. Want als de luchtkanalen van uw ventilatiesysteem verstopt raken, krijgt u onvoldoende gezonde lucht in huis. Slechte ventilatie kan vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid van u en uw gezin. Heeft u echter onverhoopt last van (één van) onderstaande punten, dan is het aan te raden de ventilatiekanalen te reinigen.

 • U heeft last van een droge keel, hoesten of branderige ogen
 • U heeft het idee dat uw huis nooit stofvrij is
 • Schimmelplekken in de hele badkamer
 • De ventilatieventielen zijn vies en vettig
 • Uw ramen zijn beslagen
 • U heeft een allergische reactie.
Rekon gasservice Heemskerk ventilatie schoonmaken

Korting € 75,-

U ontvangt € 75,- korting bij aankoop en het laten plaatsen van een nieuwe ventilatie-unit inclusief het reinigen van kanalen. De mechanische ventilatie-unit ITHO met afstandsbediening 325 m3/h CVE ECO RFT kost normaal € 298,- . Het reinigen van de kanalen bedraagt normaal € 175,-. Nu betaalt u slechts € 398,-.

Dankzij het reinigen van het ventilatiesysteem bent u altijd zeker van schone, gezonde lucht in uw huis.
En met regelmatig onderhoud voorkomt u 10% capaciteitsverlies van uw ventilatiesysteem in een jaar. Bel met Rekon Installatietechniek uit Heemskerk voor het maken van een afspraak. Wij zijn werkzaam in Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk, Krommenie, Castricum, Haarlem, Assendelft, IJmuiden, Velsen en Wormerveer. 

Neem contact op


Top