rekon-gasservice-heemskerk-slide-cvketel-warmtebeelden-1

Thermische warmtebeelden

Infrarood wordt meer en meer gebruikt voor het opsporen van problemen in de bouwindustrie. Of het nu gaat om lekken in ondergrondse leidingen zoals vloerverwarming, energieverliezen en het opsporen van schimmelhaarden. Rekon Installatietechniek biedt ook hierin een oplossing. 

Infraroodthermografie toont u het probleem onmiddelijk op een kleurrijk infraroodbeeld. 
Sinds de energiecrisis in de jaren '70 en met de hoge energieprijzen van tegenwoordig zijn we ons er meer en meer bewust van geworden dat onze energievoorraden schaars zijn en dat we er zuinig mee dienen om te springen. Infrarood thermografie spoort moeiteloos energielekken ten gevolge van slecht geïsoleerde gebouwen op.

Lekken

Voor verzekeraars is het belangrijk dat reparatieschade geminimaliseerd kan worden. Een infrarood beeld toont moeiteloos waar lekken in ondergrondse leidingen zich bevinden zodat slechts een kleine reparatie moet verricht worden.

Thermografische metingen

Wij worden dan ook veelvuldig ingeschakeld bij gevel-, (spouw)muur- en isolatiecontrole, detectie van (water)lekkage en daken. Thermografische metingen, voorafgaande aan renovatieprojecten en opleveringsinspecties worden steeds meer toegepast om geplande projecten nauwkeurig te kunnen calculeren en op te leveren. Daarnaast leidt de wens tot kostenbesparing in energiekosten in toenemende mate tot een verzoek om thermografische inspecties en rapportage. Potentiële woningkopers kunnen, voordat tot aankoop wordt overgegaan, een thermografische inspectie laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat er geen (onzichtbare) bouwkundige gebreken m.b.t. isolatie, lekkage, vocht en schimmels etc. worden meegekocht. Het door de verkoper aangeboden Energielabel geeft hier geen garantie voor.


Problemen vloerverwarming

Bij diverse klanten heeft Rekon Warmteservice al problemen met de vloerverwarming verholpen. Zo hebben we voor een klant een lekkage in de vloerverwarming weten op te sporen door middel van een warmtecamera en vervolgens de lekkage gerepareerd. Zie hiervoor de foto’s rechts. 

Ook werd bij één van onze klanten de vloer niet goed warm. Vervolgens hebben wij de vloerverwarming professioneel gereinigd en de verdeler vervangen. Hierna kon de klant weer genieten van een warme vloer. 

Meer weten over infraroodthermografie, thermografische metingen en vloerverwarming? Neem dan contact op met Rekon Warmteservice. Wij zijn werkzaam in de omgeving van Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk, Velsen en Wormerveer. 

Neem contact op

Rekon gasservice Heemskerk vloerverwarming warmtebeelden

Top